koorproject ‘Iets nieuws beginnen’ door zangvereniging Looft den Heer Wijnjewoude

€ 500 Maatschappij Wijnjewoude

Niet alleen voor zangers, dirigent en gastmuzikanten zijn de reeks uitvoeringen van ‘Iets nieuws beginnen’ een onvergetelijke en bijzonder waardevolle ervaring geworden, ook het publiek was bij elk van de vier uitvoeringen heel enthousiast.

Het project was geheel door eigen koorleden, in samenwerking met dirigent Annejaap Soldaat en gastmuzikanten samengesteld. Vanwege het eigentijdse repertoire en de diversiteit in uitvoeringsvormen was het project een totaal nieuwe en dus spannende ervaring voor alle betrokkenen.

Toch bleek bij de try-out in de St. Piterskerk in Ureterp dat het geheel een groot succes was. Het publiek was erg verrast en geboeid, in het hart geraakt en voelde zich blij en bemoedigd. Dat vernamen we na afloop, toen we onder het genot van een glaasje sap uit de boomgaard, dat we als koor trakteerden, even rustig met het publiek konden napraten over de opgedane ervaringen. Er zijn daarom geen aanpassingen in het programma gemaakt. Ook de gezonde traktatie en het gezellige napraten is onderdeel gebleven van het project.