Nij Talint Orkest Opsterland

€ 2.500 Cultuur Beetsterzwaag

In opdracht van de FOM zetten Guus Pieksma en Annewiep Bloem van “Mear Mei Muzyk” in de gemeente Opsterland een Nij Talint Orkest op.

Waar tot nu toe bij het opzetten van een Nij Talint Orkest altijd werd samengewerkt met één vereniging tegelijk, krijgt de gemeente Opsterland de landelijke primeur van een gemeentelijk Nij Talint Orkest, waarbij alle verenigingen uit de gemeente betrokken zijn en tevens hun medewerking verlenen.

De verwachting is dat per vereniging gemiddeld drie nieuwe muzikanten kunnen worden geworven.   De deelnemers van het Nij Talint Orkest repeteren 10 keer met elkaar in MFC De Bining (De Hemrik). De repetities duren 2,5 uur en zijn op zaterdagmiddag. Als afsluiter wordt er een groot en feestelijk eindconcert georganiseerd bij It Damshûs in Nij Beets, waar het Nij Talint Orkest centraal staat.

Daarnaast krijgen alle verenigingen tijd voor een optreden, een unieke kans om zich te presenteren voor een groot publiek en toekomstige leden.  Als vervolg op het Nij Talint Orkest wordt in Opsterland gestart met een “Mienskipsorkest” waarin de nieuwe muzikanten op hun eigen niveau samen verder kunnen spelen en gaan de nieuwe muzikanten individueel of in groepsverband op les bij een vakdocent. Wanneer de nieuwe muzikanten zover zijn, kunnen ze doorstromen naar “hun” vereniging.